Sunday, January 7, 2007

Homofobi er en abnormitet som det går an å bli fri fra!

I serien "Speilvending av Pastor Torp" er turen kommet til denne artikkelen fra oktober 2006: Homoseksualitet er en abnormitet det går an å bli fri fra

Mange lurer idag på om homofobi er en naturlig del av Guds skaperorden. Vi pepres fulle med propaganda fra religiøse ledere som hevder at homofobi er helt ok. Men hva viser Bibelen oss om dette?

Homofoben Åke Green holdt en tale i 2003 der han kalte homoseksualitet en "abnormitet" og en "kreftsvulst" på samfunnet. I juni 2006 hadde homofobene Åke Green og Jan-Aage Torp møter sammen i Bergen. (Bildet er hentet fra www.bt.no)

Sex er en gudgitt gave
Vi vet at alt som er godt, alt som er rent, står i fare for å bli stjålet eller skitnet til. Jesus forteller at
"tyven (=djevelen) kommer bare for å stjele, drepe og ødelegge. Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod" (Joh 10,10).
Av dette forstår vi at djevelen kjemper for å stjele og ødelegge Guds gode gave til mennesket, nemlig et rent og godt samliv mellom mennesker.

Homofobi er ikke fra Gud
La meg formulere meg klart med en gang: Homofobi er ikke fra Gud! Homofobi er en abnormitet! Homofobi er djevelens forsøk på å ødelegge Guds skaperverk! Homofobi er en kreftsvulst på samfunnet som ødelegger det innenfra. Ingen er ment å leve et liv ved å undertrykke andre sin seksualitet! Det finnes guddommelig hjelp til å bli fri fra homofobi - du kan bli fri!

Det pågår en hjernevask som er så intens i dagens frikirker og evangeliske sentra, at den fører en del mennesker rett ut i skam, depresjon og i alt for mange tilfeller drives folk til selvmord!

Men dette skal vi ikke akseptere! Situasjonens alvor krever at vi våkner opp til en klar forståelse av denne "homofobi-psykosen".

Homoseksualitet er ikke synd
Jeg har tidligere skrevet at det ingen steder i Bibelen kan finnes noe som skulle tilsi at homofili er så himla farlig. Vi forstår derfor at Gud alltid har avskydd homofobi, fordi det bryter med hans skaperverk. Jesu levde sitt liv blant tollere, prostituerte, farisseere og mordere. Ikke ett eneste sted finner vi ham i samvær med homofobe! Allikevel er det en utbredt oppfatning at det kan settes likhetstegn mellom det å være kristen og homofob

Motargument 1: Legning og praksis
Det brukes mange argumenter for å forsøke å dempe virkningen av Guds eget ord.
En av de mest utbredte løgner er at det finnes et skille mellom religion og homofob praksis. En som er "født homofob" skal altså regne dette som en nødvendig lidelse gitt av Gud...
Men hvis det er Gud som har gitt et menneske en legning, da virker det usannsynlig at denne legningen kan være syndig. Hvis en homofob legning virkelig er Guds gave til et menneske, da er jeg overbevist om at Gud ville ha vist oss i sitt ord en del retningslinjer for hvordan denne legningen skal praktiseres.

Imidlertid finnes det ikke én eneste antydning i Guds ord, Bibelen, som antyder at Gud gir slike legninger til mennesker. En helt nødvendig konklusjon må være at Gud vil ikke at noen skal være homofobe!

Motargument 2: Kulturelle forskjeller
Det neste argumentet som brukes mot den åpenbare bibelske undervisning om homofobi, er at Bibelen ikke gjengir samfunnets kultur fullstendig nok. Man mener altså at advarslene mot homobi skyldtes helt spesielle tilfeller av homofob prostitusjon, barnehomofobi o.l.
Men ærlig talt: Gud taler klart og tydelig om alle grunnleggende spørsmål som gjelder menneskenes samliv, og da må vi vel kunne regne med at Han ville ha sagt fra om Hans vilje inkluderer homofobi! Tvert imot, Bibelen inneholder ikke en gang en antydning om noe slikt.

Motargument 3: Kvaliteten avgjør
Et annet argument som brukes for homofobi, er følgende: Homofobe er lykkelige! Homofobe parforhold holder høyere kvalitet enn andre forhold.

Dette argumentet holder ikke for en kristen som tror at Bibelen er Guds ord. Bibelen sier at mange urettferdige mennesker er lykkelige, men deres lykke vil bli kortvarig. Dessuten er det umulig å dokumentere en slik påstand. Ofte viser vel erfaringen det stikk motsatte: Homofobe parforhold er oftest flyktige, kortvarige og ulykkelige.

Jesus gjør deg fri
Men jeg har gode nyheter for deg som regner deg som homofob: Du kan bli fri!

For det første blir du fri fra homofobi ved å ta imot Jesus i ditt liv. Jesus sier om seg selv:
"Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri" (Joh 8,36).
Det nytter ikke å forsøke å legge bort sin synd. Det eneste som nytter er å gi herredømmet over sitt liv til Jesus Kristus.

Hvis du regner deg som homofob, og du ønsker å legge bort din legning, da må du først bestemme deg for å bli en etterfølger av Jesus. Da begynner Guds egen kraft og styrke å strømme gjennom deg.

Sannheten gjør deg fri
For det andre, du blir fri ved å akseptere sannheten.
Jesus sier om sitt ord:

"Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri" (Joh 8,31-32).
Det nytter ikke å bli fri fra en homofob legning, hvis du ikke er villig til å akseptere følgende sannheter:
  1. Jesus elsker deg.
  2. Jesus fordømmer deg ikke.
  3. Du er en synder som trenger Jesu blods tilgivelse.
  4. Du trenger å sette en strek over ditt tidligere liv.
  5. Du trenger å få en helt ny begynnelse.
  6. Du må ta avstand fra synden.
  7. Du må ta avstand fra homofobi, og kalle homofobi for synd.
Jesus seiret over djevelen
Enda et poeng som kanskje virker fremmed for moderne mennesker, er at djevelen vil ødelegge livet for oss. Han stjeler, myrder og ødelegger. Men da Jesus ga sitt liv på korset for 2000 år siden, da knuste han djevelens makt.
"Det var for å gjøre ende på djevelens gjerninger at Guds Sønn åpenbarte seg" (1Joh 3,8).
Siden den gangen har djevelen ikke mulighet til å holde et menneske bundet i synd og ødeleggelse, hvis han samtidig blir konfrontert med Jesu egen autoritet. Han er nødt til å slippe deg fri fra dine lenker og bånd, hvis du er villig til å la Jesu autoritet slippe til.

Konkret betyr dette i dag at kristne menn og kvinner som forstår hvilken autoritet Jesus har overført til dem, ber for deg, leser Bibelen med deg, gir deg kjærlig omsorg - og befaler djevelen og hans demoner å holde seg borte fra deg, og til og med befale demonene å komme ut av deg! Når du selv har lært deg å leve med Jesus, trenger du etter hvert ikke så mye støtte og hjelp av andre, men i begynnelsen er dette helt nødvendig!

Lenker til denne posten:
Pastor Torp: Homoseksualitet er en abnormitet det går an å bli fri fra

6 comments:

kjellemann said...

Denne har jeg ventet på ;-)

Så utrolig bra! Og riktig.. Alle mennesker er like mye verdt. JA til respekt for alle og JA til et farverikt felleskap!

Anonymous said...

Heia Pastor Thorp. Du sprer det gode budskap!!! Halleluja!!

Jan-Helge Svartdahl Thorp said...

Hei Anonym!
Dette synes synes jeg var en veldig hyggelig kommentar! Tusen takk. Gud være med deg!

Det hadde vært så koselig om du også ville oppgi ditt navn, adresse, epost, mobilnummer og ditt bankkontonummer.... :-) Det har noe med å bygge relasjoner til hverandre også, vet du....

kjellemann said...

Snart må jeg si at jeg elsker deg Pastor Thorp ;-))) Og måtte selvfølgelig Gud velsigne deg også ;-))

Nicolas said...

Heia Pastor Thorp! :D

Anonymous said...

Hvordan kan du fornekte det som står i Bibelen?
Bare ved å se på anbefalte linker, kan en virkelig lure på hva du står for.

Du bør virkelig lese Bibelen i sin helhet, og ikke fornekte denne.

Hva tjener slikt de homofile?