Wednesday, January 10, 2007

Sørg for å alltid ha noen jomfrudøtre på lur!

Hva som egentlig IKKE skjedde i Sodoma har vi tidligere sett nærmere på! Så hva kan vi da faktisk lære om tiden rett før vulkanutbruddet som ødela hele Jordandalen der byen lå? Hva er det Gud ønsker å si oss? Kjenner jeg Gud rett ønsker han nok å si oss noe veldig, veldig viktig!

Bibelen forteller riktignok ikke så mye om Sodoma, men i 1. Mosebok er det en historie om den snille og gode Lot som bosatte seg i denne byen mens Abraham flytter fra Betel til Mamrelunden (Hebron), lenger sør. Sara, Abrahams kone har nettopp fått vite av de to englene at hun skal føde en sønn i sin alderdom.

Englene (i form av to «menn») skal videre mot Sodoma, og Abraham følger dem et stykke på veien. De to englene forteller Abraham at Gud vil ødelegge alle byene i Jordandalen, pga de grove syndene som foregår der. Englene kommer om kvelden til Sodomas nordlige port og tar inn inn i vår helt Lots hus, den eneste snille mannen i byen. Vi går inn i historien idét byens befolkning samler seg og krever englene utlevert slik at de kan mishandle dem:
Hentet fra Gamletestamentet, 1. Mosebok, kapittel 19
"4 Men før de hadde lagt seg, kom byens folk, mennene i Sodoma, unge og gamle, hver eneste mann, og omringet huset. 5 De ropte på Lot og sa til ham: «Hvor er de mennene som kom til deg i natt? La dem komme ut til oss, så vi kan få vår vilje med dem!» 6 Lot gikk da ut i døren til dem, stengte den etter seg 7 og sa: «Kjære brødre, gjør ikke en slik ugjerning! 8 Jeg har jo to døtre som ingen mann har vært nær. La meg sende dem ut til dere, så dere kan gjøre med dem som dere lyster. Men disse mennene må dere ikke gjøre noe, siden de har funnet ly under mitt tak!»"

La dere merke til det? "Jeg har jo to døtre som ingen mann har vært nær. La meg sende dem ut til dere, så dere kan gjøre med dem som dere lyster"

Forøvrig fortsetter historien slik: Mobben er uinteressert i døtrene, englene blinder mobben, og Lot, hans kone og begge døtrene redder seg ut av byen og flykter mot Zoar før byen brenner opp.

OK. Hva er så budskapet her? Er det at Gud ikke liker at de slemme mennene skal voldta/mishandle englene? Selvsagt ikke!:

"I tilfelle krise; Sørg for å alltid ha noen jomfrudøtre på lur!"


2 comments:

Anonymous said...

Halleluja for et herlig budskap! Hva er vel to ynkelige døtre mot to herlige engler - klart det er viktiger eå beskytte englene enn to døtre som ingen mann har vært nær.................

Ivar Kvistum said...

Homofili - forstått som brennende begjær etter å penetrere mannlige(?) engler mot deres vilje - er veldig, veldig galt - og dessuten etisk synonymt med hva som foregår på soverommet hos ethvert homofilt par som lever i partnerskap.

At en far feiger ut og tilbyr jentene sine til den samme mobben, er absolutt innenfor det akseptable og egentlig ikke noe å bråke om.

Som jentepappa skal jeg huske dette Herrens ord. Det kommer en dag når søndagsskolen er over at dette grepet kan komme til nytte.

Jeg takker deg, pastor Thorp, for din tydelige og kompromissløse troskap mot Sannhetens og Bibelens ord. Du er virkelig en profetisk røst i denne forvirringens og forførelsens tid.

Som selvsagt også er den siste tid. Israel må bare drive litt mer etnisk renskning av okkuperte områder først.

Ivar