Thursday, January 11, 2007

På tide å modernisere Bibelen?

Det er viktig å stå fjellstøtt i sin tro på Bibelen! Og heldigvis er Bibelen full av tydelige lover som det er umulig å misforstå. Allikevel bør vi være åpne nok til å kunne modernisere enkelte av disse lovene slik at de passer bedre inn i dagens moderne virkelighet.

En modernisering burde for eksempel vurderes for denne loven i femte Mosebok, kapittel 22, 23-24

Lover om kjønnslig omgang
"Når en mann treffer en ung pike i byen, en som er jomfru og forlovet med en annen mann, og han har samleie med henne, skal dere føre begge to til byporten og steine dem i hjel, piken fordi hun ikke ropte om hjelp enda hun var i en by, og mannen fordi han krenket en annen manns kvinne. Slik skal du rydde ut det onde hos deg."
Her hersker det ingen tvil om hva Bibelen sier! Både mannen og piken skal steines til døde for sine synder. Men denne loven er noe utdatert. Det kan ikke være meningen at vi skal forholde oss ordrett til loven slik den ble skrevet for mange tusen år siden. En modernisering er på sin plass. Vi bør helt klart åpne opp for at henrettelsen av nypulte par burde kunne gjenomføres på mer moderne måter, slik som ved nakkeskudd, elektrisk stol eller ny-klassikeren gasskammer!

4 comments:

Anonymous said...

Har ikke ditt forsøk på å drite ut den sanne pastor Torp lyktes, kjære "pastorthorp"? Nå er du redusert til å være bare "nett-pastoren". Morzomt!

Jan-Helge Svartdahl Thorp said...

Jasså! Du tror at dette skal være morsomt?

Anonymous said...

Morsomt???? Dette er jo blodig alvor nanananananana.....

Anonymous said...

Ja, sannsynligvis sa det er